Nicușor Dan este acuzat că a intervenit ilegal în favoarea intereselor McDonalds în București, în condițiile în care gratuitatea folosirii terenurilor din jurul restaurantelor din Capitală ale companiei multinaționale a expirat în 2020.

Fostul vice-primar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și trafic de influență, după ce a prelungit contractul prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din Capitală.

În consecință, Bădulescu a anunțat marți pe Facebook că i-a făcut plângere penală actualului Primar General al Capitalei.

Nicușor Dan și abuzul în serviciu

”Vezi Zaharescule(Zukerman), daca ti-a placut sa mananci CHEESEburger de la McDonald’s?

Domnule Zaharescu, Orbane ,Nicușoare vedeti ce se întâmplă când pui pe ordinea de zi a CGMB ce nu trebuie?

Va anunț oficial că marți 19.01.2021 voi depune plângere penală împotriva: autor – Nicușor Dan, complici – majoritatea care a votat proiectul de hotărâre HCGMB nr. 397/08.12.2020, pentru săvârșirea infracțiunilor prevazute si sancționate de art. 297 si art. 291 Cod Penal, respectiv abuz in serviciu și trafic de influență.”, a scris Aurelian Bădulescu marți pe internet.

”Nicușor Dan a decis cu de la sine putere”

Trebuie precizat faptul că lanțul de fast-food McDonald’s a beneficiat timp de 25 de ani de gratuitatea folosirii terenurilor din jurul restaurantelor din București, iar la finalul lui 2020 contractul cu Primăria a expirat.

Aurelian Badulescu susține că Nicușor Dan a decis cu de la sine putere să prelungească înțelegerea pentru încă 25 de ani, fără ca acest lucru să fie dezbătut conform legii în CGMB, săvârșind astfel infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență.

McDonald’s este o companie multinațională cu produse și proceduri standardizate care au devenit simbolul globalizării și al modului american de viață.

Compania s-a aflat de multe ori ca ținta activiștilor și un centru al dezbaterilor referitoare la globalizare. În special, McDonald’s este menționată în discuțiile referitore la etica corporațiilor, obezitate, mediu, proprietate intelectuală, drepturile animalelor, decese survenite în urma problemelor medicale cu inima, ofense aduse religiei islamice și iudaice, și distrugerea societății moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.