Caută
Close this search box.

Testul care ar putea arunca în aer piața! Detectează virusul în 10 secunde și nu e dureros

Interesant este că n-ar mai fi nevoie de inconfortabilul tampon nazal. Diagnovir a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Bilkent, scriu cei de la Fanatik.ro.

Acesta este un kit de diagnosticare despre care se spune că foloseşte nanotehnologia pentru a detecta prezenta infecției cu coronavirus.

Turcii au inventat un test COVID-19 cu răspuns în 10 secunde! Cercetătorii din această țară spun că testul lor detectează aproape imediat coronavirusul, cu o precizie de 99%.

Concret, proba prelevată cu un tampon din gura pacientului este amestecată cu o soluţie. Apoi, aceasta este adăugată la un cip de detectare a agentului patogen.

„Acesta detectează prezenţa agenţilor patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a declarat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Naţional de Cercetare în Nanotehnologie (UNAM).

Acesta a ținut să transmită că, spre deosebire de testul de reacţie în lanţ al polimerazei, adică deja celebrul PCR, utilizat pe scară largă, Diagnovir „se concentrează pe existenţa sau inexistenţa virusului folosind metode optice avansate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri