S-a aglomerat pe drumul către stațiunile montane din centrul țării. Polițiștii avertizează că se circulă în condiții de iarnă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană pe raza localității Comarnic, județul Prahova.

Pe raza stațiunilor montane, se înregistrează valori moderate de trafic, formându-se pe alocuri coloană între Bușteni și Azuga.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe raza stațiunilor turistice de pe Valea Prahovei.

Recomandări pentru șoferi

”Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor, să mărească distanța între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp.

Pentru evitarea aglomerației, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative și a intervalelor orare”, se arată într-un comunicat de presă.

Rute alternative

Astfel, pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– Autostrada A3 – DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov;

– Autostrada A1 – București – Pitești – DN 73 – Câmpulung – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 – Târgoviște – DN 72A Câmpulung – DN 73 – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 Târgoviște – Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.