Turcia a autorizat miercuri utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului, produs de compania chineză Sinovac şi urmează să-l administreze de joi populaţiei, începând cu personalul din sistemul sanitar, informează AFP şi dpa.

La scurt timp după anunţul privind autorizarea de urgenţă acordată de Institutul turc pentru medicamente şi echipamente medicale, ministrul Sănătăţii al Turciei, Fahrettin Koca, s-a vaccinat în faţa camerelor de filmat, urmat de membri ai Consiliului ştiinţific turc.

„Toată lumea trebuie să fie vaccinată pentru a ne putea întoarce la viaţa de dinainte. Acesta este un vaccin sigur”, a declarat Koca.

O campanie de vaccinare la scară amplă va f lansată începând de joi, începând cu personalul din sistemul sanitar de pe întreg teritoriul Turciei, a anunţat ministrul într-o conferinţă de presă.

Turcia a primit la sfârşitul lui decembrie o primă comandă de doze de vaccin de la Sinovac, după ce a afirmat la finalul primelor teste că acesta a fost eficient în proporţie de 91,25%, în pofida absenţei rezultatelor oficiale ale testelor din faza a treia.

Această rată este mult mai mare decât cea anunţată marţi de Institutul Butantan, însărcinat cu producţia acestui vaccin în Brazilia şi care a susţinut că vaccinul celor de la Sinovac a demonstrat o eficacitate globală de 50,38% împotriva COVID-19 în urma testelor clinice.

Indonezia, care a început miercuri să vaccineze cu doze CoronaVac, a anunţat la rândul său o rată de eficacitate de 65,3% la finalul testelor din faza trei.

80 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here