Caută
Close this search box.

Un adolescent și-a dat tatăl pe mâna FBI-ului după violențele de la Capitoliu

fbi

Un adolescent de 18 ani din Texas a informat FBI-ul cu privire la faptul că tatăl său a participat la violențele de la Capitoliu. Tânărul nu regretă faptul că și-a dat tatăl pe mâna agenților federali și spune că ar face-o din nou.

Jackson Reffitt a declarat pentru New York Post acționat din datorie morală. Tatăl său Guy Reffitt a fost reținut după implicarea sa în violențele de la Capitoliu, în ziua în care senatorii americani validau victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA.

„Așa mi-a dictat conștiința morală, să fac ceea ce mi-ar pune la adăpost familia, dar și pe tataăl meu. Aș face-o din nou”, a declarat adolescentul.

Guy Reffitt și-ar fi amenințat copii că „dacă mă veți da pe mâna oamenilor legii și știți ce li se întâmplă trrădătorilor: sunt împușcați”.

Fiul său a declarat că în ciuda amenințării, nu crede că tatăl său va acționa astfel. Jackson spune că tatăl său face parte dintr-o grupare de extremă dreapta, iar în ultimii ani a îbrățișat tot mai multe idealuri extremiste.

Guy Reffitt, în vârstă de 48 de ani, era „vânat” de agenții federali, după ce imagini cu el în timpul insurecției de la Capitoliu au apărut pe Youtube și Fox News, în ziua violențelor.

Eforturile neîncetate ale președintelui american Donald Trump de a inversa rezultatele alegerilor din 2020 au luat o turnură violentă, pe 6 ianuarie, când mii de susţinători ai republicanului au luat cu asalt Capitol Hill, când Congresul a fost convocat pentru a valida victoria prezidențială a lui Joe Biden.

O femeie a fost împușcată mortal, în urma violenţelor care au izbucnit după ce protestatarii pro-Trump au intrat în Capitoliu, lăsând haos în urma lor.

Un grup de manifestanți – dintre care mulți fluturau steaguri „Trump 2020” și purtau tricouri și pălării cu sloganul „Make America Great Again” – a intrat în holul de la etajul al doilea al clădirii, chiar în fața camerei Senatului. ale cărei uși erau păzite de forţele de ordine.

Mulţimea furioasă a reușit să treacă de oamenii legii și să intre în camera Senatului, unde cu doar câteva minute în urmă, senatorii numărau voturile. Potrivit The Guardian, unul dintre manifestanţi a fost văzut urcând la pupitru și strigând: „Trump a câștigat aceste alegeri”.

Protestatarii au străbătut nestingheriţi holurile, unii chiar intrând și vandalizând birourile folosite de președintele Camerei Nancy Pelosi și de alți parlamentari. Dar oficialii fuseseră deja evacuați.

La patru ore după această „invazie”, oficialii au anunțat că manifestanții au fost scoși din clădire și că Capitoliul era în siguranță. Senatorii s-au întors pentru a valida victoria lui Joe Biden.

Aproape 90 de persoane au fost inculpate – dintre care cel puţin cinci cu privire la ”conspiraţie” – cu privire la violenţele de la Capitoliu, soldate cu cinci morţi, între care un poliţist din cadrul Poliţiei Capitoliului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri