Caută
Close this search box.

Vaccinul antigripal este gratis, dar oamenii nu se înghesuie să îl facă

Până acum ne băteam pe el, acum îl avem, dar nu-l mai vrem. Vaccinul gripal este gratis, dar degeaba. În aşteptarea imunizării împotriva coronavirusului, oamenii nu se mai vaccinează şi împotriva gripei sezoniere. Ministerul Sănătăţii a dat liber medicilor de familie să vaccineze pe oricine se prezintă în cabinet, nu doar pe cei din categoriile de risc.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin pentru sezonul rece, însă până acum au fost imunizaţi doar 1,8 milioane de români. Deşi erau mult mai mulţi doritori să se vaccineze. Explicaţia este că, în cabinetele medicilor de familie, serul a ajuns cu întârziere. Mulţi au vrut să cumpere vaccinul gripal din farmacii, dar nici acolo n-au avut mai mult noroc.

‘E lipsă pur şi simplu din depozite. E criză! În fiecare an, nu s-au dat pe depozite la fel de multe vaccinuri cum a fost cererea. Tot primeam cantităţi limitate”, spune o farmacistă.

Până acum, se puteau vaccina gratuit doar bătrânii, bolnavii cronici, personalul medical şi gravidele. Cu aproape 1,2 milioane de doze rămase, Ministerul Sănătăţii a anunţat că dă liber la vaccinare antigripală pentru oricine. Doar că acum nu prea mai vrea nimeni, pentru că cei mai mulţi aşteaptă vaccinul anti covid.

Altfel, conform cifrelor din acest an, gripa a fost anulată de coronavirus. Un singur caz de gripă a fost raportat în această iarnă. Anul trecut fuseseră înregistrate 165 de cazuri şi două decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri