Anchetatorii au mers la Spitalul Județean Neamț și au verificat actele referitoare la lucrările de reabilitare a spitalului executate acum 16 ani. În plus, au fost ridicate noi probe privind cauzele care au provocat incendiul care a îngrozit o țară întreagă.

Volumul de date este uriaș și, deocamdată, nu sunt concluzii preliminare care să stabilească cum a fost posibil ca într-un spital 10 oameni să-și piardă viață chiar în secția ATI.

Cercetarea este condusă de Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care astăzi a solicitat polițiștilor să ridice mai multe probe materiale și înscrisuri.

Anchetatorii au cerut informațiile din computerele aflate în saloanele ATI care ar fi trebuit stocate în serverele spitalului, însă acestea nu există, potrivit TVR. Pe lângă datele informatice, procurorii au solicitat toate fișele pacienților aflați în momentul incendiului în secție, atât ale celor decedați în incendiu, cât și ale celor care au murit ulterior în alte spitale.

Specialiștii criminaliști au ridicat și astăzi din saloanele arse, cu sprijinul pompierilor, multe alte probe materiale. Aceştia vor verifica și toate datele privind achizițiile și investițiile de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, începând cu anul 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here