Un protest sonor a avut loc, marţi dimineaţă, sub geamurile Ministerului de Finanţe. Această instituţie este responsabilă cu elaborarea bugetului de stat pe 2021, un buget care, deşi neadoptat încă, prezintă toate semnele austerităţii.

Protest la uşa austerităţii. Angajaţii din administraţie s-au dus la Ministerul de Finanţe să ceară salarii decente

Aproximativ 100 de persoane au venit la minister pentru a cere majorarea cu cel puţin 100 de lei net a salariului minim şi creşterea punctului de pensie cu 40%.

Protestatarii sunt angajaţi în ministere şi în administraţia locală.

Oamenii au afişat pancarte cu mesaje prin care cer un salariu minim decent. Ei resping măsura îngheţării salariilor în sectorul de stat şi spun că îngheţarea înseamnă, de fapt, scădera drastică a veniturilor.

Protestatarii se plâng şi de faptul că responsabilii din ministere nu discută cu ei.

„I-am votat şi au uitat de unde au plecat. Vrem în primul rând dialog social, de la preşedinte la ministru. Dacă vor coborî printre oameni, vom găsi soluţii. În 2020, din 53 de alimente în coşul minim pentru un trai decent s-au scumpit 52. Acum s-au scumpit din nou, toate, şi ne întoarcem în perioada de tristă amintire a anilor 2010 – 2011”, a declarat la Antena 3 Romică Gârneaţă, liderul Cartel Alfa Galaţi.

Protestele declanşate de la jumătatea lunii trecute de această centrală sindicală vor continua în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.