Caută
Close this search box.

Cont fals pe Facebook pe numele Episcopului Vicar Damaschin Dorneanul

facebook

”Rugăm pe toți cei care aveți posibilitatea să raportați acest cont, asigurându-vă că singura cale de adresare către dumneavoastră este pagina oficială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”, anunță instituția bisericească, după ce a apărut un cont al episcopului Damaschin Dorneanul pe rețeaua socială.

Conducerea Arhiepiscopiei a explicat printr-un comunicat că a luat măsuri ca cel care a creat contul şi comentează în numele episcopului să fie identificat şi tras la răspundere. Acuzațiile ce-i pot fi aduse celui care a creat această adresă falsă de Facebook pe numele episcopului vicar Damaschin Dorneanul sunt de ”fals privind identitatea”.

Pentru această infracțiune se răspunde în fața legii cu închisoarea.

Acest cont a apărut în data de 9 februarie și a adunat un număr de 1.000 de prieteni în numai două zile.

Cel care a făcut asta se dă drept Preasfințitul Damaschin, răspunde la mesaje ca fiind Preasfinția Sa și suntem nevoiți în aceste condiții să luăm măsuri împotriva celui care a creat acest fals cont.

Toate raportările pe care le-am făcut până la această oră nu pot fi revizuite, întrucât nu încalcă politica acestei rețele de socializare.

Încercăm astăzi să facem dovada proprietății cu un act de identitate al Preasfințitului, însă nici asta nu constituie o variantă tocmai sigură.

Dacă reușim cu raportarea în masă, poate nu mai e nevoie nici de proces.

Ceea ce este clar pentru noi este faptul că avem de a face cu un teolog, este sigur acest lucru și prin like-urile date unor alte pagini cu orientare teologică.

Încercăm să facem ca acest fapt să se finalizeze cu cât mai puține daune, pentru că nu știm ce poate face în continuare acest personaj, poate cere sprijin financiar în numele Preasfințitului sau alte isprăvi care ar putea dăuna imaginii înaltului ierarh.

Dacă era doar un Fan Page, să se bucure cei care îl apreciază pe Preasfințitul Damaschin, mai era ce mai era, dar să te dai drept Preasfințitul e un lucru grav, care constituie infracțiune”, a declarat preotul Alexandru Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri