Caută
Close this search box.

LIVE. Florin Cîţu, despre construcția bugetului: Cheltuielile au crescut în guvernarea PSD fără niciun fel de sustenabilitate

cîţu

Premierul Florin Cîţu susţine o conferinţă de presă la Palatul Victoria, după vizita la Bruxelles

”Venim după trei ani de guvernare PSD și un an de pandemie.” NU SUNT DE ACORD SĂ SUSȚIN ABERAȚIILE PE CARE LE-A VOTAT PSD ÎN 3 ANI DE GUVERNARE!”

„Eu nu sunt de acord să susțin în continuare nenorocirile acordate de PSD”, a transmis premierul Cîțu, anunțând că rămâne hotărât să elimine din buget o serie de alocări prevăzute de PSD.

”În legătură cu Congresul PNL; Florin Cîțu a spus: ”Sunt vicepreședinte al PNL, evident că voi candida la acest congres”.

Alte date prezentate de premierul Cîțu, legate de bugetul pentru 2021:

Nu am primit încă niciun program de restructurare a companiilor de stat. Vreau să anunț că vom face restructurare prin legea bugetului. Noi le-am plafonat cheltuielile salariale la nivelul anului 2020. Îi anunt pe toți cei care conduc companii că nu voi aștepta până la finalul anului ca să vad apoi că n-au făcut nicio reformă. Le-am dat timp până la jumătatea anului să înceapă reformele.
Am mai văzut un lucru în presă despre creșterea personalului din administrație. A fost într-adevăr o creștere la nivelul universităților. Deci a fost în educație, unde știți că în aceste sectoare este nevoie…
În 2020, pentru combaterea efectelor pandemiei s-au alocat 16,3 miliarde de lei, o parte din cheltuielile prevăzute se prelungesc și în 2021.
3 miliarde de lei au însemnat cheltuieli pentru organizarea alegerilor loale, generale și despăgubiri pentru secetă, deci din start, avem execuție bugetară suplimentară față de 2020, pentru asigurarea pensiilor și alocațiilor
Doar prin investitii putem crește economia, nu prin formula brevetată de PSD, ca atare, vom direcționa 61,4 milirade de lei, 55% din PIB, către investiții.
Nu știu cum a ieșit în spațiul public că sunt mai puțini bani la Sănătate. În bugetul pe 2021, la capitolul Sănătate avem alocați 11,4 miliarde de lei. Execuția de anul trecut a implicat 7,2 miliarde de lei, deci anul acesta avem cu 2 miliarde în plus, fără a adăuga și cheltuielile prevăzute pentru pandemie.
Salarii: Nu voi susține sporurile acordate pe tot felul de criterii și nu pe criterii de performanță.
Fondurile europene vor fi atrase cât mai repede, cât mai mult, de aceea avem rapid nevoie de acest buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri