Caută
Close this search box.

Preşedinte Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: „Avem două variante, ori nu respectăm legea ori intrăm în faliment”

Pierderile în industria turismului se ridică, până în prezent, la peste şapte miliarde de euro, şi este nevoie de o serie de măsuri, precum sprijin din partea statului şi amânarea ratelor la bănci timp de 18 luni, în loc de 9 luni, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Mohammad Murad, preşedinte Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Industria hotelieră şi HoReCa cred că n-a mai avut asemenea situaţie de 50 de ani de când există ea. Este foarte important să ştim cum stăm. Pierderile până acum, constatate, sunt de peste 7 miliarde euro la nivel de industrie hotelieră şi HoReCA. Vorbim de şapte miliarde euro care erau sume încasate în 2019 şi impozitul aferent, calculat de noi la peste 1,5 miliarde euro către stat. Tot ce cerem noi, şi în întâlnirile repetate cu fostul premier Ludovic Orban, care a avut deschidere specială şi căruia i-am mulţumit de repetate ori, crezând că nu vrea doar crearea unei imagini (…). Credeam că vine cu fapte directe, un sprijin direct, am zis că pentru această industrie trebuie să se găsească o soluţie astfel încât să nu intrăm în colaps şi mai departe chiar în moarte clinică. Lucru care din păcate nu s-a întâmplat. Nu am primit niciun sprijin, din contră, foarte multe discuţii, fără valoare. Valoarea lor era numai creare de imagine, poze frumoase făcute cu prim ministrul. Prima dată am fost încântat personal că fac poză cu domnul prim-ministru, dar la a doua mi-am dat seama că e pierdere de timp să mai vorbim, pentru că tot ce vorbim nu se întâmplă”, a spus Mohammad Murad. El şi-a exprimat însă încrederea în actualul premier, cu care s-a discutat când era la Ministerul de Finanţe şi care a spus că „acele promisiuni vor fi fapte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri