Cristian Tudor Popescu a făcut o nouă declarație, în stilul său caracteristic. Gazetarul a reacționat virulent, după ce ÎPS Teodosie a anunțat că ritualul botezului nu va fi schimbat, în urma decesului bebelușului din Suceava.

„’Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm’, a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța, după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță, întru botez, de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă.

Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași.

Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap”, a notat analistul, pentru Republica.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here