Caută
Close this search box.

Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră despre vaccinarea profesorilor

Valeriu Gheorghiţă a explicat că profesorii nu au putut fi vaccinați împotriva COVID-19 înainte de începerea școlii din cauza numărului insuficient de doze de vaccin livrate de companiile producătoare.

”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi.

Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie, însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a declarat Gheorghiţă la Digi24 vineri seara.

În fiecare judeţ vor fi câte două locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo. Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă.

Coordonatorul campaniei a spus că nu va mai fi nevoie de o programare în platforma de vaccinare, astfel încât profesorii să nu mai fie nevoiți să aștepte eliberarea unui loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri