Aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care nu s-au prezentat la rapel.

Totodată, sunt „foarte puţine cazuri” de infectare după rapel, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat că în jur de 3.500-3.600 de persoane, care au primit prima doză de vaccin anti-COVID, s-au infectat cu noul coronavirus.

„Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum au fost programate în platformă”, a explicat Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte numărul celor care s-au infectat după ce au făcut şi rapelul, medicul a menţionat că „sunt foarte puţine cazuri”.

„Din punct de vedere al numărului, cu totul sunt 3.500-3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu numărul persoanelor vaccinate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a menţionat că este prematur să se discute despre un aşa-zis paşaport de vaccinare, care să permită accesul în diverse locuri publice, menţionând că decizia nu aparţine comitetului care coordonează activitatea de vaccinare.

87 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here