Caută
Close this search box.

Apa sânge nu se face. UDMR se opune desființării Secției Speciale

UDMR

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că UDMR se opune în Parlament proiectului de lege privind desființarea Secției Speciale deoarece nu este de acord ca dosarele cu magistrați să se întoarcă la DNA pe motiv că s-ar comite abuzuri.

Proiectul de lege a figurat joi pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, condusă de USR și din care face parte și ministrul justiției, însă a fost amânat.

”Dacă este să verificăm dacă s-au făcut, unde s-au făcut anumite abuzuri, vă spun în mod clar că putem identifica în orice unitate de parchet câte un abuz la un moment dat. (…) Voi face tot posibilul și sistemul judiciar trebuie să facă tot posibilul să nu mai existe nici un fel de abuz. Pe de altă parte, dacă pornim de la ideea că DNA e abuziv din start, nu voi accepta niciodată această idee, pentru că nu e conformă cu realitatea”, a declarat Stelian Ion pentru G4Media.ro.

Ministrul Justiției susține că speră ca UDMR să accepte o variantă de compromis săptămâna viitoare, astfel încât proiectul să fie votat până la sfârșitul lunii aprilie. Desființarea Secției Speciale este una dintre condițiile pentru ridicarea Mecanismului de Verificare și Cooperare (MCV).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri