Caută
Close this search box.

Bulibaşa din Iaşi: „Nici un tţgan nu o să meargă la medic, să îi spună că vrea să se vaccineze”

bulibaşa

Comunitățile de rromi din Iași nu doresc să se vaccineze, cu toate că multe persoane au fost deja infectate cu COVID-19. În comuna Ciurea, care are circa 1.000 de locuitori, nu s-a vaccinat nimeni, cu toate că există un centru de vaccinare deschis.

Situația este similară și în comună Grajduri, care are 842 de locuitori. Bulibașa susține că este doar o gripă și că au fost mai mulți oameni infectați, dar că s-au vindecat. În plus, spune el, o să refuze întotdeauna vaccinurile, așa cum o făceau și în urmă cu 30-40 de ani.

„Nici un țigan nu o să meargă la medic, să spună că vrea să i se facă vaccinul, nici cei care au fost infectați. O să refuze mereu. Și acum 30 – 40 de ani, venea medicul să vaccineze copilul și nu erau de acord. Eu nu m-am vaccinat și nu o să fac.

Au fost din comunitatea de aici, din Grajduri, Ciurea, Hârlău. La noi, lumea crede că e o epidemie de gripă de sezon, nu de coronavirus, cum l-au numit acum. Acum 3-4 ani de zile i se spunea gripă, erau simptome cu frisoane, strănut, febră și știam toți că e gripă. Cu un Paracetamol, un ceai fierbinte, ne tratăm.”

Așa și cu boala asta, au fost internați două, trei zile în spital și au luat Paracetamol. Au venit acasă cu bine”, spune Ferdinand Feri Stănescu, bulibașa comunității de rromi din comuna Grajduri, județul Iași, potrivit bzi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri