Caută
Close this search box.

Cercetătorii germani și austrieci au descoperit că există legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca!

Publicația germană Deutsche Welle informează că cercetătorii din Greifswald (Germania) au descoperit că există totuși o legătură între trombozele sinusurilor venoase și vaccinul AstraZeneca.

Cercetările făcute de medicii de la Spitalul Universitar din Greifswald, situat în nordul Germaniei, au demonstrat – în mod incredibil! – că există o legătură între trombozele venelor cerebrale și vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, potrivit postului de televiziune Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Concluzia neașteptată a cercetărilor a venit în urma cooperării dintre Spitalul Universitar din Greifswald, Institutul Paul Ehrlich (PEI) din cadrul ministerului german al Sănătății și mai mulți doctori din Austria.

Aceștia au descoperit, după ce au analizat probe de sânge de la șase persoane afectate de aceste rare tromboze ale sinusurilor venoase, că vaccinul declanșează în cazuri foarte rare un mecanism de autoapărare al organismului. Acest răspuns al sistemului imunitar ar activa trombocitele – un demers foarte normal.

Potrivit șefului UMG, Andreas Greinacher, acest mecanism ar duce la anumite persoane vaccinate la tromboze în creier, care ar împiedica curgerea sângelui. Deocamdată, aceste rezultate nu au fost publicate într-o revistă științifică.

Vestea bună este că pentru că acest mecanism a putut fi identificat atât de exact, iar astfel s-a creat și posibilitatea unei terapii pentru aceste situații speciale.

„Cei afectați pot fi tratați direct”

„Deoarece aceste rezultate au fost transmise deja spitalelor, se poate relua vaccinarea cu AstraZeneca. Cei afectați pot fi tratați direct”, se spune în declarația de presă a centrului medical universitar Greifswald.

Cercetătorii atrag însă atenția că medicamentația folosită pentru a trata aceste tromboze speciale nu poate fi utilizată profilactic, deci înaintea vaccinării și apariţiei simptomelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri