Caută
Close this search box.

Doi pacienți cu arsuri pe 60-70% din suprafaţa corpului trebuie trimişi urgent în străinătate

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri pe 60-70% din suprafața corporală, iar un bărbat de 59 de ani – pe 60% din corp, după un incendiu produs luni seară la o hală de prelucrare a produselor petroliere din Prahova.

Ambii răniți au căile aeriene superioare afectate. Ei au fost transferați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești pentru a primi asistență medicală de urgență și a fi evaluați.

În paralel, Ministerul Sănătății a declanșat mecanismul de transfer în străinătate pentru mari arși – se analiează dacă este necesar transferul la spitale din afara țării al celor doi răniți.

„Doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani.

Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, a anunțat Ministerul Sănătății.

„La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri