Caută
Close this search box.

Femeile dezvoltă mai mulţi anticorpi după vaccinare decât bărbaţii

Femeile dezvoltă mai mulți anticorpi decât bărbații după vaccinarea anti-Covid, potrivit unui studiu realizat în România de specialiștii din rețeaua Regina Maria.

Cercetarea a fost făcută pe un lot de 313 de persoane vaccinate cu serul Pfizer, dintre care 259 (82,7%) erau femei. Specialiștii au măsurat anticorpii la o săptămână după administrarea rapelului, iar acesta va fi reevaluat la un interval de trei și șase luni postvaccinare.

În urma studiului, experții epidemiologi au constatat o corelație între evoluția titrului de anticorpi postvaccinal și sexul pacienților, potrivit resvistei Unica. Astfel, titrul mediu al anticorpilor este semnificativ mai mare în cazul persoanelor de sex feminin vaccinate anti-COVID-19 și cu 44% mai mare în cazul celor care au trecut deja prin boală, comparativ cu bărbaţii care au fost anterior infectaţi.

În cazul persoanelor de sex feminin care au avut COVID-19 înainte de a fi vaccinate s-a înregistrat un titru mediu al anticorpilor cu 12% mai mare faţă de al bărbaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri