Caută
Close this search box.

Inspecţia Judiciară o cercetează pe Adina Florea, pentru exercitarea profesiunii cu rea-credinţă

adina florea

Secţia Specială se apropie de extincţie din sistemul de Justiţie, iar Adina Florea de momente foarte dificile, la final de carieră în Magistratură.

Inspecția judiciară a început cercetarea disciplinară împotriva procuroarei Adina Florea, de la Secția Specială, pentru că și-ar fi exercitat profesia cu rea-credință și gravă neglijență, în dosarele Laurei Codruța Kovesi și Alfred Savu, au precizat surse judiciare.

Secția pentru procurori a CSM a sesizat în luna ianuarie Inspecția Judiciară, față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială, privind conduita ei de anchetă, în dosarele Kovesi și Alfred Savu. Sesizarea a fost decisă în unanimitate, în secția de procurori a CSM.

Sursa citată a scris despre motivările Înaltei Curţi privind ridicarea controlului judiciar, faţă de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi faţă de fostul procuror DNA Ploieşti, Alfred Savu.

În aceste motivări, judecătorii Instanţei Supreme, Francesa Vasile şi Ionuţ Matei, au criticat dur conduita de anchetă a Adinei Florea. Ea nu ar fi respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetaţi şi alte norme elementare de anchetă.

În plus, Adina Florea ar fi pus la dispoziţia persoanelor cercetate documente confidenţiale din anchete DNA împotriva lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri