Pentru prima dată după o pauză de aproape trei luni şi jumătate, Statele Unite au înregistrat luni mai puţin de 1.000 de decese asociate maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

În ultimele 24 de ore, 749 de rezidenţi americani au murit din cauza noului coronavirus, un număr considerabil mai mic decât recordul de 4.473 de decese raportate într-o singură zi, pe 12 ianuarie.

Cel mai recent, un număr zilnic de decese sub pragul de o mie – 822 – a fost înregistrat pe 29 noiembrie 2020.

Încetinirea epidemiei continuă astfel în Statele Unite, care revine la niveluri de infectări şi de decese similare celor de dinainte de Halloween, Thanksgiving şi alte sărbători de sfârşit de an, marcate prin numeroase deplasări, reuniuni familiale şi o propagare crescută a noului coronavirus.

Pentru preşedintele Joe Biden, al cărui colosal plan de ajutorare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari a trecut cu bine sâmbătă de etapa votului din Senat, informaţia publicată luni de Universitatea Johns Hopkins reprezintă cea de-a doua veste bună din ultima perioadă, care consolidează strategia sa de vaccinare pe scară largă.

Campania de vaccinare în masă lansată în decembrie în Statele Unite înregistrează un ritm rapid de implementare şi a ajuns la aproape 10% din populaţia americană, reprezentând 31,5 milioane de persoane care au primit deja ambele doze ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna sau doza unică a vaccinului Johnson & Johnson.

110 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here