Caută
Close this search box.

Orban: Anunţul CE, şi anume că România poate scăpa de MCV în 2021, reprezintă o recunoaştere

ludovic orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a salutat miercuri anunţul vicepreşedintelui Comisiei Europene, Vera Jourova, conform căruia România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare şi Verificare chiar anul acesta.

„Această veste reprezintă o recunoaştere a efortului şi a angajamentului Guvernului PNL, precum şi a actualei coaliţii de guvernare, de îndreptare a legilor justiţiei promovate de PSD în perioada 2017 – 2019 şi oprite prin referendumul pentru justiţie din 2019, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis”, a scris Orban, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

El reaminteşte că, în cadrul videoconferinţei cu vicepreşedintele CE, a transmis că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, iar Guvernul format de noua coaliţie are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie.

„Suntem extrem de preocupaţi în a asigura, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie”, a mai scris preşedintele Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat, pentru postul public de radio, că România poate încheia Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri