Caută
Close this search box.

Proteste în Paraguay şi Argentina, faţă de recesiune și răspunsul autorităţilor la criza sanitară

paraguay

O serie de manifestaţii au avut loc în oraşe din Paraguay şi Argentina, faţă de modul în care autorităţile gestionează criza sanitară provocată de Covid-19.

Protestele au devenit violente, după ce forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe din cauciuc, relatează Reuters.

În capitala Asuncion, mii de oameni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de măsurile luate de conducere, iar sub presiune ministrul Sănătăţii a demisionat.

Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea adunată în faţa clădirii Congresului din centrul capitalei Paraguayului, unde protestatarii au trecut de bariere, au incendiat baricade şi au aruncat cu pietre în poliţişti.

Numărul contaminărilor zilnice cu SARS-CoV-2 a atins un maxim în Paraguay, unde spitalele sunt în colaps, conform News.ro.

„Este păcat că tinerii au dus asta prea departe. Sunt oameni care nu caută decât să distrugă”, a declarat ministrul de Interne, Arnaldo Giuzzio, pentru postul Telefuturo. „Aceste violenţe nu au sens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri