Caută
Close this search box.

România suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

astrazeneca

România suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, timp de o săptămână.

Premierul Florin Cîţu a declarat joi seara că vaccinurile AstraZeneca distribuite în România nu fac parte din lotul „despre care vorbeşte EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului – n.r.), care a fost în 17 ţări”, dar, pentru precauţie, s-a luat decizia, la nivel naţional, ca 3.000 de doze rămase din primul lot AstraZeneca intrat în România să fie puse „în carantină” până la luarea unei decizii.

Totodată, şeful Guvernului a afirmat că vaccinarea anti COVID va continua în acelaşi ritm şi programarea pentru etapa a III-a va începe de pe 15 martie.

În România nu este acel lot despre care vorbeşte EMA, care a fost în 17 ţări. Deci, acolo nu avem nicio problemă. Există, un lot, primul lot, cred, din AstraZeneca unde mai avem 3.000 de doze cred, care vor fi puse o săptămână în carantină, să luăm o decizie. Nu este nicio decizie a EMA, luăm noi această decizie pentru că vrem să fim precauţi. Este o suspiciune, nu este un caz clar, este o suspiciune în Italia şi atunci ca să fim precauţi, să nu existe nicio problemă, decizia a fost luată ca aceste 3.000 de doze să fie puse în carantină, dar, repet, nu este o recomandare EMA, nu este nimic, noi vrem să fim precauţi. (…) Ca să fim precauţi am luat această decizie pentru cele 3.000 de doze„, a declarat Cîţu, joi seară, într-un interviu la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri