Caută
Close this search box.

Trei funcții de pe iPhone pe care ar trebui să le implementeze și telefoanele cu Android

Există multe funcții de pe iPhone pe care iubitorii de Android și-ar dori să le aibă pe telefoanele lor și invers. Ambele ecosisteme sunt foarte bune și devin din ce în ce mai bune în timp. Astăzi vorbim despre trei lucruri pe care le au în prezent telefoanele iPhone și pe care am vrea să le vedem pe telefoanele Android cât mai curând. Dacă folosiți un iPhone ca telefon personal de multă vreme știți că există câteva lucruri pe care nu poți să nu le iubești la software-ul, dar și la hardware-ul Apple.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu există și multe lucruri de pe Android pe care am vrea să le vedem și pe iPhone, dar astăzi vom vorbi despre primele. Sunt câteva lucruri care nu ar necesita investiții majore – unele chiar deloc – deci nu ar reprezenta operațiuni care să ridice costul total al telefoanelor, astfel că nu vedem niciun impediment în a le implementa pe telefoanele cu Android.

1. Comutatorul pentru modurile de volum

Acest comutator este probabil unul dintre lucrurile cele mai folositoare de pe iPhone. Este minunat să poți controla modurile de volum fără să te uiți măcar la dispozitiv – doar îl pipăi, găsești comutatorul și-i schimbi poziția. Într-adevăr, este foarte confortabil și utilitatea sa depășește cu mult soluția majorității telefoanelor Android.

iPhone 11 – oferte, online

Știm perfect că companii precum OnePlus îl includ de ani de zile, iar utilizatorii care au unul suntem siguri că știu despre ce vorbim. Nu înțelegem de ce Samsung, Xiaomi, Huawei și multe alte mărci nu implementează ceva similar, deoarece este una dintre cele mai simple și mai utile părți ale hardware-ului telefoanelor mobile Apple.

Pe iPhone puteți pune telefonul pe silnțios în timp ce acesta se află în buzunar sau fără a porni ecranul. Pe un mobil Android nu este complicat, dar de cele mai multe ori este necesar să deblocați terminalul, apăsați butonul de volum și apoi selectați modul. Diferența este teribilă și cred sincer că toți producătorii de Android ar trebui să ia în considerare implementarea acestuia.

2. Magsafe-ul de la Apple ar trebui să fie pe Android

De mult ne-am îndrăgostit de magneții din gadgeturile tehnologice. Aceștia au multe modalități de a îmbunătăți tehnologia și de a o face mai interesantă. Apple a făcut-o cu seria iPhone 12 și Magsafe. Acest inel magnetizat de pe spatele iPhone-ului este minunat și dacă îl încercați, nu doriți să mai renunțați la el.

iPhone Apple emag

Este adevărat că accesoriile nu sunt ieftine, dar puteți apela întotdeauna la companii care le fabrică mai economic și își îndeplinesc, mai mult sau mai puțin, funcția. Modul de utilizare a magneților pe care Apple i-a implementat nu este perfect, dar este foarte bun. Fără îndoială, am dori să vedem acest lucru pe telefoanele Android.

Este adevărat că asta ar însemna să copieze direct Apple, dar am văzut deja de multe ori că aceasta nu este o problemă pentru majoritatea producătorilor. Dacă Samsung, Xiaomi, realme sau Huawei ar folosi magneți în dispozitivele lor ar putea obține accesorii și o utilizare foarte interesantă. Să sperăm că într-o zi vor îndrăzni.

3. Dubla apăsare pe spatele telefonului pentru a efectua acțiuni

Există diferite moduri de a programa acțiuni pe un telefon Android, dar Apple are una care este foarte bună. Cu IOS 14 a apărut posibilitatea pentru iPhone de a programa acțiuni software după ce lovești de 2 sau 3 ori partea din spate a iPhone-ului.

Unele telefoane Android au butoane dedicate sau pot fi programate cele existente, dar acest mod este mai simplu, nu necesită hardware suplimentar și este transparent pentru utilizatorul care nu dorește să-l folosească. În plus, deoarece nu necesită hardware suplimentar, acesta poate fi implementat pe dispozitive cu orice preț.

Vestea bună este că Android 12 lucrează deja la ceva similar pentru viitoarele Google Pixel. Această funcție de atingere dublă pe spate poate ajunge la Android, dar nu la toate telefoanele. În afara ecosistemului Pixel, producătorii înșiși trebuie să-l implementeze. Vom vedea dacă sunt încurajați, deoarece este o soluție excelentă pentru a evita butoanele suplimentare sau pentru a trebui să le reprogramăm pe cele existente.

Acestea sunt cele 3 lucruri ale iPhone-urilor actuale care sperăm că într-o bună zi vor ajunge pe telefoanele Android. Sunt tehnologii sau componente dezvoltate de Apple și care oferă o utilitate și o calitate extremă pe iPhone. Să vedem companiile de nivel superior implementându-le ar fi un lucru foarte bun pentru ecosistemul Android și, prin urmare, pentru utilizatorii finali. Până la urmă, de-a lungul timpului, atât unii, cât și ceilalți, s-au inspirat din inovațiile rivalilor pentru a îmbunătăți experiența propriilor utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri