Caută
Close this search box.

Trei polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, alți cinci sunt cercetați sub control judiciar, după acuzațiile de tortură și lipsire de libertate

Trei polițiști de la Secția 16 de Poliție au fost arestați preventiv, iar alți cinci sunt plasați sub control judiciar, după ce ar fi torturat doi bărbaţi, într-o pădure de pe lângă București, informează sursele Observator. Totul s-ar fi întâmplat în luna octombrie a anului trecut, iar cazul a ieșit la suprafața datorită ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). Unul dintre agenții implicați fusese plasat sub control judiciar încă de miercuri.

Trei dintre polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1. O soluție oficială urmează a fi comunicată în această dimineață.

Nouă poliţişti urmăriţi în dosarul de tortură şi lipsire de libertate
Context: cinci poliţişti de la ordine publică din Bucureşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de miercuri, şi încă patru sunt cercetaţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Asta după ce, în urmă cu mai bine de şase luni, ar fi bătut şi torturat doi bărbaţi, în Sectorul 4 al Capitalei, după ce ar fi vrut să-i amendeze că nu purtau mască.

De la începutul lunii septembrie, anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat, au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar a început un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Ei sunt personajele principale din această poveste, pentru că scandalul a continuat între polițiști și acești doi, pentru că polițiștii au considerat că nu fac față și au cerut întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

Este o întrebare importantă de ce acum, pentru că la momentul respectiv, cei doi au depus plângere împotriva celor nouă polițiști. Însă această plângere s-a plimbat între secțiile de poliție și diverse parchete, motiv pentru care, dacă nu ar fi fost vorba de câțiva ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, probabil că acest dosar ar fi stat și acum în sertare.

Mărturia bărbatului torturat pe câmp şi supus la tratamente degradante
Mihai Ionuţ Gheorghe povesteşte că agenţii l-au încătuşat şi l-au dus pe un câmp. Acolo, ar fi fost bătut şi supus la umilinţe greu de imaginat. Asta pentru că a îndrăznit să le atragă atenţia poliţiştilor că nu poartă mască.

„M-au pus să-mi cer iertare, să se oprească din bătaie, eu am zis că pe ce motiv să-mi cer iertare, că nu am făcut nimic. Am fost lovit în continuare până mi-am cerut iertare. După care, mi-au scos cătuşele, cel în vârstă făcând necesităţile pe braţul stâng”, a mărturisit el.

„Am fost adus în acest loc, am fost dat jos din maşină, târât pe jos, ridicat în picioare după care mi-au dat doi pumni la coaste. M-au pus pe jos, cu faţa în sus, au dat în mine cu picioarele şi cu bastoanele. Cel în vârstă mi-a aruncat adidaşii în tufişuri, telefonul”, a mai povestit Mihai Ionuţ Gheorghe.

Ministrul de Interne Lucian Bode, prima reacție în cazul polițiștilor acuzați de tortură
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, referitor la cazul poliţiştilor de la Secţia 16 din Capitală care au fost reţinuţi pentru tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, că este inadmisibil ca o persoană ce îmbracă uniforma de poliţist să aibă un astfel de comportament.

„Au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reţine pe opt din cei nouă suspecţi, având în vedere acuzaţiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament, tu, care îmbraci uniforma de poliţist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţist”, a spus ministrul de Interne.

Un răspuns

  1. sectia 16 este o sectie rau famata! acolo a fost batut fratele meu mai mic de fata cu mine ,politistii de acolo sunt niste infractori nemernici care isi iau partea de la hotii din zona si ii protejeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri