Prim-ministrul Florin Cîţu a venit pe jos, vineri, la Guvern, alăturându-se astfel campaniei derulate de Ministerul Mediului privind reducerea poluării în marile oraşe.

Şeful Executivul a precizat jurnaliştilor care l-au aşteptat la una din intrările în Guvern că a venit „exclusiv pe jos” de acasă până la Palatul Victoria, precizând că a parcurs distanţa în aproximativ 15 minute.

Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu ştiţi de fiecare dată când fac acest lucru, că aţi atrage prea mult atenţia„, a declarat Florin Cîţu, vineri, înainte de a intra la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Premierul a afirmat că nu a simţit frigul de afară, iar jurnaliştii i-au spus că au fost angajaţi de la Guvern care au venit cu maşina la serviciu în această zi.

Nu, nu este frig, este ok. Sigur, se vor adapta în perioada următoare, este o zi mai răcoroasă, să spunem, pentru această perioadă, dar să spunem că lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toţii „, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă foloseşte şi mijloace de transport alternative, cum ar fi bicicleta, el a spus: „Nu, cu bicicleta nu, mai folosesc metroul din când în când„.

Fiind întrebat dacă Bucureştiul pare un oraş prietenos pentru biciclişti, premierul a afirmat: „Va fi mai prietenos pentru biciclişti, sunt sigur acum că avem un nou primar general care susţine acest mod de transport„.

El a adăugat, totodată, că transportul în comun de suprafaţă este o opţiune în acest moment pentru bucureşteni.

La Bucureşti deja se va reînnoi parcul pentru tramvaie, deci sigur se va îmbunătăţi situaţia„, a declarat Cîţu.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here