Caută
Close this search box.

Campanie antidrog “A New Concept for Community”: Consumul de droguri, cifre alarmante

“A New Concept for Community” debutează la nivel național, anunță FNA.

Federația Neguvernamentală Antidrog (F.N.A.), pe fondul creșterii prevalențelor la toate tipurile de droguri, va desfășura în perioada 30 aprilie – 30 mai, o campania națională de informare, avînd ca temă constientizarea tinerilor asupra riscurilor asociate consumului de droguri dar și informarea părinților privind simptomatologia tânărului consumator, comportament, abordare.

Partea a doua a Campaniei, va cuprinde programele de educație civică, culturală si alternative, adresate grupurilor vulnerabile dar si comunitaților locale in ansamblul lor”, precizează Gigel Lazăr, șeful FNA.

Evoluția prevalențelor la toate tipurile de droguri ilegale în Romănia, conform datelor oficiale:
2008 – 1,7 % populație generală
2012 – 4,1% populație generală
2016 – 6,1% populație generală
2019 – 10,6 % populație generală
2016 – Prevalențe tineri 16 ani – 10 %
2016 – Prevalențe studenți – 21 %
2019 – Prevalențe 15-34 ani – 16,7 %

Având în vedere afluența turiștilor in perioada Sărbatorilor Pascale in stațiunile montane dar si pe Litoral, campania va debuta în stațiunile Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brasov și Mamaia, Costinești, Eforie Nord, Vama Veche. Etapa a doua a Campaniei de informare, va continua în centrele universitare din; Iași, Galați, Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Galați, Constanța”, se menționează într-un comunicat de presă al FNA.

Partenerii campaniei C.I.A.D.O România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (F.N.A.P.), EDU 360, Asociația Un pas Spre Viitor (U.P.S.V.), Asociația Culturală Dracula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri