Justiţia turcă a dispus arestarea a 532 de persoane – dintre care 459 din armată – cu privire la presupuse legături cu predicatorul Fethullah Gülen, aflat în exil în Statele Unite, potrivit agenţiei turce de presă de stat Anadolu, relatează Reuters, via News.ro.

Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în Statele Unite, este acuzat de Ankara de orchestrarea loviturii de stat eşuate din iulie 2016, care l-a vizat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. El respinge orice implicare.

O operaţiune în 62 de provincii, la cererea procuraturii, a condus la arestarea a 258 de suspecţi, inclusiv patru colonei, un locotenent-colonel, nouă comandanţi şi 24 de căpitani, potrivit agenţiei.

Parchetul din Izmir (vest) a cerut arestarea a 274 de persoane, marea majoritate tot din cadrul armate, potrivit Anadolu.

Aproximativ 80.000 de persoane au fost arestate şi urmează să fie judecate, după puciul eşuat, iar 150.000 de funcţionari au fost destituiţi sau suspendaţi. Peste 20.000 de militari au fost daţi afară din armată.

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here