Cam acestea, cele din titlu, au fost cuvintele pronunțate, clar și accentuat, în direct și la o oră de vârf. ”Angela Merkel face balet între Rusia și Ucraina, dar îl face degeaba, lumea știe care este situația. Germania depinde masiv de importurile de gaze din Rusia, ca și alte țări europene, dar în special Germania. S-au creat deja multe discuții și controverse în Uniunea Europeană și SUA în legătură cu aceste conducte de gaz, inclusiv cu Nord Stream 2, cea atât de discutată.

Baletul doamnei Merkel este total inutil, ea nu are nicio influență asupra lui Putin. Nu știu cine mai poate fi păcălit. Și să știți un lucru, dacă Rusia ar invada, Doamne-ferește, Ucraina, nimeni, dar absolut nimeni nu ar interveni să tragă măcar un foc în sprijinul Ucrainei. Ucraina nu e stat NATO nici membru UE, dar nu numai acestea sunt argumentele. Sigur, toți am protesta, toți am da comunicate pline de indignare, dar nimeni nu ar interveni să facă ceva pentru Ucraina, care, desigur, ar fi rapid invadată.

Așa că, mai lăsați-ne…”

Cuvintele de mai sus aparțin președintelui României din anii 2014-2014 și actualului europarlamentar Traian Băsescu, rostite fiind la România TV, în direct, duminică seara, 11 aprile, la oră de vârf, în vreme ce realizatorul asculta în tăcere și cu sfințenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here