Caută
Close this search box.

Peste 400 de foşti parlamentari au atacat în instanţă abrogarea pensiilor speciale

petre roman

Peste 400 de foști parlamentari s-au adresat instanței pentru a primi din nou pensii speciale, după ce acestea au fost abrogate de Legislativ în luna februarie. Printre ei se numără Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Petre Daea, Irina Loghin și Norica Nicolai.

Ruxandra Jipa, senatoarea care l-a miruit pe Dan Șova la votul pentru ridicarea imunităţii, avea în ultima declaraţie de avere, din 2014, venituri din pensia de magistrat de peste 85.000. Din 2015, primea lunar încă 10.000 de lei ca fost parlamentar. Ea spune că banii i se cuveneau pentru că a contribuit.

„Sunt oameni care nu au avut societăţi, nu au făcut afaceri pe holurile parlamentului ca alţii, că pe ăia nu-i doare niciunde. Știu oameni în vârstă pe care nu-i ştiu cu afaceri şi care pentru ei este o mare lovitură”, a declarat Jipa, pentru Pro TV.

La rândul său, Petre Daea a spus că pensia specială e „un drept legitim”.

Anghel Stanciu, unul dintre promotorii legii privind pensiile speciale, spune că rolul acestor pensii e de a motiva profesioniştii să renunţe la afaceri şi să intre în Parlament: „Toţi cei care spun că avem pensii mari, io îi încurajez să candideze”.

„Am introdus aceste pensii ca să îi facem pe profesionişti să intre în politică”

Pensia medie a unui fost parlamentar era de 5.714 lei, cuantumul fiind stabilit în funcţie de numărul de mandate.

Luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că foștii parlamentari deschid aceste procese ca să declanșeze excepţii de neconsituționalitate și ca „să ajungă pe masa CCR proiectul de lege”, potrivit B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri