Caută
Close this search box.

VIDEO BAFTA 2021 Gala premiilor, la Londra: ”Promising Young Woman”, cel mai bun film britanic

Update Lungmetrajul ”Promising Young Woman”, în regia lui Emerald Fennell, a fost desemnat cel mai bun film britanic duminică seara în cadrul celei de-a 74-a ediţii a galei premiilor Academiei britanice de film şi televiziune (British Academy of Film and Television Arts-BAFTA), potrivit revistei de specialitate Variety.

Academia Britanică de Film acordă în această seară premiile BAFTA, într-o ceremonie diferită, împărțită în două seri, din cauza pandemiei COVID-19. Ceremonia de anul acesta are o importanță aparte pentru România, căci, în premieră, un film românesc poate câștiga un trofeu. Colectiv, în regia lui Alexander Nanau, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun documentar”.

https://www.youtube.com/watch?v=wZo-DjhI8gI

Cel mai bun documentar a fost ales My Octopus Teacher. La această categorie au mai concurat producţiile: ”colectiv” (Alexander Nanau), ”David Attenborough: A Life on Our Planet” (Alastair Fothergill, Jonathan Hughes), ”The Dissident” (Bryan Fogel) şi ”The Social Dilemma” (Jeff Orlowski).

Cea mai bună actriță în rol secundar a fost câștigat de actriţa sud-coreeană Yuh-Jung Youn pentru interpretarea sa din pelicula ”Minari”, în regia lui Lee Isaac Chung.

Cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Daniel Kaluuya pentru interpretarea din Judas and the Black Messiah.

Cel mai bun film străin a fost desemnat Another round.

Cel mai bun scenariu adaptat a fost câștigat de The Father.

Cel mai bun film de animație a fost câștigat de Soul, o animație Pixar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri