Sabrina Ionescu (23 de ani) s-a impus rapid la New York Liberty, în WNBA, și este unul dintre starurile celei mai puternice ligi de baschet feminin din lume.

Povestea sa a fost redată de un om important din conducerea lui Chicago Bulls.

Luka Dukich, un sârb crescut în Chicago, a devenit peste timp unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut din SUA și în prezent ocupă funcția de director de creație în cadrul celor de la Bulls (baschet) și White Sox (baseball).

Acesta a relatat o întâlnire din urmă cu câțiva ani cu tatăl Sabrinei Ionescu, pe atunci șofer Uber în San Francisco.

Dukich a dezvăluit că Dan Ionescu era atât de încrezător în valoarea fiicei sale, încât părea greu de crezut că este adevărat.

Directorul de creație de la Chicago Bulls a recunoscut, după ani de zile de la acea întâlnire, că tatăl Sabrinei Ionescu avea dreptate, iar tânăra chiar este cea mai bună.

„E o poveste adevărată. Eram în San Francisco acum câțiva ani și stăteam de vorbă cu un șofer Uber. Era un băiat prietenos din România. M-a întrebat despre muncă și am început să discutăm despre baschet. Mi-a spus că fiica lui joacă în campionatul colegiilor. ‘Înseamnă că trebuie să fie bună’, am spus.

S-a întors spre mine, a ridicat un deget și a spus: ‘Nu. Nu e bună, e cea mai bună’. Sunt din Balcani, am fost în preajma părinților din estul Europei toată viața mea, sunt oameni care întotdeauna au ce e mai bun. Am zâmbit cumva și am spus: ‘E grozav, omule’.

Am mai vorbit un pic și mi-a dat cartea sa de vizită în cazul în care mai aveam nevoie de o plimbare cu mașina. Câțiva ani mai târziu s-a dovedit că avea 100% dreptate. Este cea mai bună!”, a scris Luka Dukich pe contul său de Twitter.

Sabrina Ionescu a preluat postarea directorului de creație de la Chicago Bulls și a adăugat: „Da, sună ca și cum ar fi tatăl meu”.

Sabrina Ionescu s-a născut în California, iar în ultimele patru sezoane a jucat la echipa Oregon Ducks, din campionatul universitar american, reuşind statistici „aproape absurde”. Ea a devenit primul jucător din NCAA (bărbaţi şi femei) care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive, deţinând de asemenea recordul de „triple duble” (26), în condiţiile în care cea mai apropiată concurentă a sa a reuşit doar 12.

Tatăl baschetbalistei a părăsit România în timpul revoluţiei din 1989, soţia sa alăturându-i-se în 1995, în timp ce Sabrina a venit pe lume doi ani mai târziu.

123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here