Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu nu a fost chemat la conferinţa de presă ţinută de Cîţu şi Arafat după tragedia de la Babeş

vlad voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu a fost invitat să participe la conferința de presă care a avut loc luni seara la Guvern, după tragedia de la spitalul „Victor Babeș”.

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferința de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unități mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice.

Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers, dar înțeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat și cred că explicațiile de ieri au fost binevenite”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar nici una dintre acestea nu justifică această tragedie”, a spus Vlad Voiculescu.

El a spus că prioritatea a fost salvarea pacienților, după defectarea instalației de oxigen, după care a fost necesară anunțarea familiilor pacienților decedați și a celor transferați la alte spitale.

„Primul lucru a fost să sun să mă asigur că sunt alte locuri în alte spitale. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienți. La fața locului am încercat să văd dacă există explicații suplimentare, dacă Poliția a fost informată și dacă familiile victimelor au fost anunțate”, a spus Voiculescu, citat de Digi24.

„Eu am aflat în jurul orei 18.00. Eu am solicitat să fie anunțată Poliția. La spital ne-am interesat dacă putem ajuta și am cerut ca familiile și Poliția să fie anunțate.

Esențial este să ajuți, apoi să anunți organele care au atribuții și familiile, apoi să anunți presa. Nu se putea face mai mult”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Cu domnul Arafat am vorbit imediat după ora 18,00, iar la spital procedurile sunt destul de clare: mai întâi se încearcă salvarea pacienţilor, transferul pacienţilor”, a adăugat el.

Voiculescu a mai spus că nu sunt „indicii că defecţiunea este dinăuntrul TIR-ului”, dar nu se poate cunoaşte cu siguranţă acest lucru până la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri