Caută
Close this search box.

Criza Gaza. 3.000 de militari israelieni sunt desfășurați la granița cu teritoriul palestinian

gaza

Ostilitățile intense între Israel și militanții palestinieni nu dau semne se ameliorare – după un bombardament masiv asupra Israelului din partea Hamas, militari israelieni au fost defășurați la granița cu Fâșia Gaza, relatează BBC.

Israelul trimite întăriri la granița sa cu Fâșia Gaza – 3.000 de rezerviști urmează să fie desfășurați. Au existat, de asemenea, informații conform cărora Israelul se pregătește de o operațiune similară incursiunilor din 2014 și 2008-2009.

„Avem trupe care sunt desfășurate spre graniță. Este vorba de o mișcare de pregătire”, a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre Israeliene, Jonathan Conricus.

Conricus a precizat că 3.000 de rezerviști au fost convcați, iar oficialilor militari de la granița li s-a cerut de către guvern să se pregătească pentru „orice eventualitate și pentru o escaladare a conflictului”.

Conricus a precizat direct că trupele desfășurate se pregătesc de luptă – „Am intrat acolo în procedura de bătălie. Ne pregătim de luptă, asta facem”, a spus el. „Dar asta nu va fi primul lucru pe care îl vom face neapărat mâine dimineață – ne concentrăm pe diminuarea capacităților militare ale dușmanilor noștri”, a adăugat Conricus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri