Caută
Close this search box.

Mai mulţi demnitari USRPlus cer jurnaliştilor să nu se lase intimidaţi de Daniel Băluţă, primarul PSD Sector 4

usrplus

Mai mulţi membri proeminenţi USRPlus le cer jurnaliştilor din presa indepedentă să nu se lase intimdaţi de malversaţiunile în Justiţie, de genul celei a primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă (PSD).

După denunţul penal asupra jurnalistului Cătălin Tolontan, de la Libertatea, al doilea jurnalist de vârf denunţat de Băluţă este Mircea Marian, de la Newsweek.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacționat, după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, i-a atacat pe jurnaliștii de investigație, care au publicat anchete ce îl vizau. Ministrul a subliniat că investigațiile jurnalistice reprezintă garanția unei societăți libere.

Năsui le-a mai transmis jurnaliștilor că nu contează pe cine investighează, „puteți să mă investigați și pe mine sau USR-PLUS”, întrucât îndemnul său va rămâne același, și anume să nu se lase intimidați.

„Mafia versus presa de investigație.
Știu că presa de investigație nu are nevoie de încurajarea mea sau de cea a oricărui politician. Jurnaliștii de investigație se luptă cu mafia din vechea clasa politică de mult mai mult timp decât USR-PLUS sau oricare politician.

Dar, văzând acțiunea primarului Băluță, care încearcă să oprească ieșirea la lumină a anchetelor, folosind procuratura, nu avem cum să rămânem impasibili. În calitate de co-președinte al filialei USR-PLUS București, simt nevoia să spun, ca să fie clar, că există și politicieni care luptă cu mafia: Nu va lăsați intimidați!

Nici nu contează pe cine investigați. Puteți să mă investigați și pe mine și USR-PLUS. Îndemnul meu va fi același. Faptul că există oameni care fac muncă de investigație este una dintre garanțiile unei societăți libere”, a transmis Claudiu Năsui, pe Facebook.

Şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, își anunță susținerea pentru jurnaliștii de investigațîi care s-au ales cu plângere penală, la DIICOT, pentru șantaj, din partea primarului PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Am văzut zilele acestea cum un primar al Bucureștiului încearcă să-l intimideze pe unul din cei mai buni jurnalișți de investigațîi din România pentru că a ‘îndrăznit’ să scoată la lumină multe nereguli făcute de edil.

Primarul Sectorului 4 a făcut plângere pe numele jurnalistului Cătălin Tolontan pentru constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj. Fac un un apel către toți edilii și aleșîi locali să lase presa adevărată în pace să-și facă treaba, să nu mai hărțuiască jurnaliștii de investigații.

Da, când spun presa adevărată mă refer la jurnaliștii care refuză să primească bani de la primari pentru a scrie minciuni frumoase despre aceștia, refuză să primească alte cadouri și beneficii de la autoritățile locale. Ceea ce rezistă cu adevărat într-o democrație este adevărul. Indiferent dacă acesta este incomod sau nu”, a scris Armand, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri