Caută
Close this search box.

Mihai Craiu, despre vaccinarea copiilor între 12 – 15 ani: Consultaţi medicul!

Canada a autorizat săptămâna trecută vaccinul anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Apoi și SUA au autorizat vaccinarea la copii cu Pfizer.

„Aceste aprobări se bazează pe datele de la compania Pfizer privind eficacitatea acestui vaccin și profilul lui de siguranță pe un număr de peste 2200 de adolescenți.

Trebuie spus că aceea cifră care a mirat pe multă lume de eficacitate sută la sută vine din faptul că toate cele 18 cazuri de îmbolnăvire, dovedite în studiul clinic de fază trei, au apărut la pacienții din lotul placebo, adică cei care nu au primit vaccinul.

Asta nu înseamnă că in viața reală eficacitatea va fi absolută, trebuie să avem așteptări rezonabile”, explicat la TVR 1, în emisiunea Cu capu-n zori, medicul pediatru Mihai Craiu.

Deocamdată în UE nu există aprobare pentru folosirea la adolescenți a vaccinului. Decizia va fi a autorităților, numai după ce va exista cadru legal.

„Un articol din Pediatric spunea că în SUA, acolo unde deja este probat vaccinul, 50% din părinți au îndoieli, deci, stimați părinți, nu sunteți singurii care aveți îndoieli și este firesc să existe astfel de îndoieli.

Ar fi întotdeauna bine, înainte de a lua o decizie prin discuție în cadrul familiei, să faceți o analiză a stării de sănătate a copilului dumneavoastră cu medicul de familie, pentru că sunt copii care sunt la risc de boală foarte severă (…), copiii care au exact aceleași comorbidități care fac boală severă la adulți – adolescenții cu obezitate importantă, cei care fac dializă, care au diabet.

FOTO: Digi24

Adică trebuie să știți la ce risc se supune copilul dumneavoastră dacă doriți ca el să își continue activitatea școlară, in cazul in care rămâne numai la școala online, normal, decizia rămâne în familie”, a spus medicul Mihai Craiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri