Caută
Close this search box.

Cîțu cere un raport privind urșii înainte de a lua o decizie privind OUG lui Tanczos Barna

Premierul Florin Cîțu spune că vrea să vadă un raport privind atacurile urșilor și să afle cum procedează alte țări înainte de a lua o decizie în această problemă.

„Până la o decizie a guvernului aș vrea să văd un raport – și am cerut acest lucru în ședința de sâmbătă cu prefecții – care să îmi arate exact situația reală, să știu câte atacuri sunt, câte pagube sunt, câte victime, unde, aș vrea să știu pe județe, de câte ori s-a sunat la 112. Vreau să am situația la zi, înainte să iau o decizie.

Nu vreau să iau o decizie pe baza titlurilor din ziare sau… Din punctul meu de vedere, ordonanța nu va fi prea curând”, a spus Cîțu la TVR 1.

„Nu sunt expert, trebuie să vedem dacă nu sunt și alte soluții – relocare și așa mai departe. Haideți să vedem întâi acest raport. Și aș vrea să văd și ce fac alte țări, din UE, ce se întâmplă în SUA, pentru că sunt urși și în alte țări și vin aproape de orașe. Să văd cum au rezolvat aceștia problema”, a adăugat el.

Declarația vine după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat ce presupune proiectul de ordonanță la care se lucrează în Guvern pentru intervenția în situațiile de urgență cauzate de urși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri