Caută
Close this search box.

Drulă: Licitaţia pentru drumul de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată azi pe SICAP

cătălin drulă

Licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost publicată marţi pe SICAP, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Câteva date: licitaţia are la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare; profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcţie de costuri şi dificultatea terenului; din contract va reieşi un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, aşa-numitul ‘preliminary design’ (proiect tehnic ‘preliminar’), astfel încât o licitaţie design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovaţie şi adaptare la tehnologia constructorului”, a anunţat Drulă pe contul său de Facebook.

Lungimea estimată a drumului de mare viteză Craiova – Lugoj este de aproximativ 250 de kilometri.

Potrivit anunţului publicat pe SICAP, obiectul contractului de servicii este elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”.

Valoarea totală a contractului este estimată între 107,465 şi 127,002 milioane de lei. Durata contractului este de 43 de luni.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2021, ora 15.00, după care va avea loc deschiderea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri