Caută
Close this search box.

IGSU: 49 de localităţi din 18 judeţe au fost afectate în urma precipitaţiilor; doi oameni luaţi de viituri

În 49 de localităţi din 18 judeţe au fost înregistrate efecte ale precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, două persoane fiind luate de viituri, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Probleme s-au înregistrat în judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Sibiu, Neamţ, Teleorman şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi şi 15 subsoluri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate şapte autoturisme.

„Din nefericire, în cursul zilei de ieri, două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Caşin, jud. Bacău – bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt şi o persoană luată de apă în localitatea Almaş din jud. Neamţ – a fost găsită de echipajele de intervenţie în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul)”, se arată într-un comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, în localitatea Nereju din judeţul Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, la faţa locului rămânând în supraveghere voluntari şi cadre ale ISU. Operaţiunile de extragere au fost reluate sâmbătă dimineaţă şi niciuna dintre cele 12 persoane nu prezenta probleme medicale.

„O altă situaţie deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Caşin din jud. Bacău, unde şapte persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele şase case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Caşin. De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe trei drumuri naţionale şi un drum judeţean”, precizează IGSU.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în şapte localităţi din trei judeţe (Botoşani, Harghita şi Neamţ), însumând peste 5.000 de consumatori finali afectaţi.

În cursul zilei de vineri, pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise şase mesaje prin sistemul RO-ALERT în judeţele Alba, Bacău, Cluj şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.

IGSU mai anunţă că în continuare sunt intervenţii în desfăşurare, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în judeţele Călăraşi, Bacău şi Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri