Caută
Close this search box.

Marele şahist Garry Kasparov i-a atacat la Bucureşti, pe dictatorii Aleksandr Lukaşenko şi Vladimir Putin

kasparov

Garry Kasparov, fost campion mondial pe parcursul a 15 ani consecutivi și cel mai tânăr campion mondial din istoria șahului, se află la București, la a doua ediție a Superbet Chess Classic România 2021 (4-14 iunie).

Kasparov, care a mărturisit în deschiderea evenimentului că este complet vaccinat, a spus că este bucuros să revină la tabla de șah.

„N-am jucat niciodată în România ca jucător profesionist. Este un eveniment uimitor, cred că stabilește standarde. Va deveni un eveniment tradițional. Mă bucur de atenția pe care politicienii o acordă șahului și sunt încântat să mă aflu astăzi aici. Cred că acest turneu va asigura viitorul Grand Chess Tour”, a spus Garry Kasparov, în deschidere.

La Face Convention Center, unde are loc deschiderea competiției de șah, starul evenimentului a avut un mesaj ferm pentru comunitățile internaționale, care ar trebui să acționeze față de dictatori.

În privința problemei Belarus, despre cum acționează un dictator, Kasparov a subliniat:

„Au forțat un avion ca să aterizeze la Minsk. Nici un dictator nu se va opri dacă nu este oprit. Comunitățile internaționale, dacă nu sunt hotărâte să oprească aceste activități și să pună un preț pe crime și pe dictatori, n-o să se oprească nimic”.

„Nu știu ce face președintele Putin, știu de dictatorul din Rusia. Dacă îi spui președinte, îi acorzi credibilitate în sistemul politic, fapt folosit în Rusia. N-am nici un sfat pentru acesta. Aș vrea ca într-o zi să fie adus în fața Justiției, pentru infracțiunile pe care le-a comis.

Sunt sigur că, atunci când se va prăbuși el, se va prăbuși și sistemul. pentru că n-o să-l ajute nimeni”, au fost cuvintele lui Garry Kasparov, despre Putin.

Campionul mondial a vorbit direct și despre summitul care urmează, dintre Biden și Putin:

„Domnule Biden, acționați cum trebuie ca să dați dovadă de hotărâre a lumii libere și nu faceți pe plac dictatorilor. Sunt îngrijorat de summitul care urmează, pentru că este clar că e o presiune pe credibilitate asupra dictatorului rus. America se gândește încă cum să acționeze. Nu s-a schimbat nimic”.

Pentru cei care protestează în Rusia, mesajul lui Kasparov a fost că „cei care au curaj merită sprijinul și respectul nostru. Știm că, dacă regimurile nu sunt slăbite, partea de protest are puțin succes. Putin poate cumpăra fidelitatea serviciilor de informație sau armata. Știm campania sa de teroare, prin care menține instabilitatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri