Caută
Close this search box.

O femeie din Africa de Sud a născut zece copii

O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decât preconizau iniţial medicii, într-un spital din Pretoria, au informat marţi mass-media locale citate de EFE.

Mama, care se numeşte Gosiame Thamara Sithole şi are 37 de ani, se afla în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, a declarat soţul său, Teboho Tsotetsi, publicaţiei locale IOL, citată de Agerpres. „Sunt şapte băieţi şi trei fetiţe, era însărcinată în şapte luni şi zece zile. Sunt bucuros şi emoţionat”, a declarat tatăl copiilor, care mai are cu soţia sa încă doi gemeni.

Potrivit mamei, care a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină, precum şi de aciditate la stomac, doi bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN.

„Este o situaţie neobişnuită. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare”, a spus doctoriţa, care a precizat că „riscul este reprezentat de faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi”, a declarat directoarea adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho.

Cu venirea pe lume a celor zece bebeluşi – care vor petrece următoarele luni la incubator -, mama sud-africană o depăşeşte pe femeia din Mali, Halima Cisse, care a născut nouă bebeluşi, după ce a fost evacuată din precauţie din ţara sa la începutul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri