Caută
Close this search box.

Stelian Ion s-a întâlnit cu comisarul european pe Justiţie, Didier Reynders

usr plus

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunţat că a discutat cu comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, despre Legile Justiției și desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care i-ar fi transmis că acestea reprezintă „elemente esențiale” în contextul MCV și al statului de drept și că este important ca România să respecte hotărârea Curții de Justiție a UE.

„Am avut o întrevedere cu comisarul pentru justiție Didier Reynders. Am discutat despre legile justiției și desființarea SIIJ, reacția comisarului fiind că acestea reprezintă elemente esențiale în contextul MCV și al statului de drept. Comisarul a mai făcut referire la importanța respectării de către România a hotărârii CJUE din 18 mai 2021”, a scris Stelian Ion, pe Facebook, conform G4Media.

Ministrul a participat la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), la Luxemburg. Reuniunea JAI a avut pe ordinea de zi și un punct referitor la începerea activității Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri