Caută
Close this search box.

Suedia a câştigat Grupa E după ce a învins Polonia la EURO 2020

Echipa de fotbal a Suediei a câştigat Grupa E a turneului final EURO 2020 după ce a învins Poloniei cu scorul de 3-2 (1-0), miercuri seara, la Sankt Petersburg.

Suedia era calificată în optimi indiferent de rezultat, în timp ce Polonia avea neapărată nevoie de victorie pentru a avansa în runda următoare.

Nemaiavând nimic de pierdut, polonezii s-au aruncat în atac, iar Lewandowski a ratat o ocazie rarisimă de a egala. În minutul 17, „Gheata de Aur” a Europei a nimerit de 2 ori bara la aceeași fază, din poziții ideale, potrivit eurosport.ro.

Polonia a continuat să aibă mai mult inițiativa, dar la pauză s-a intrat cu avantajul minim al nordicilor. Repriza secundă a început tot cu Polonia în atac, dar tot cu Suedia mai pericoloasă.

Forsberg a reușit dubla în minutul 59, cu un șut perfect din pasa lui Kulusevski, dar Lewandowski a reaprins speranțele polonezilor 2 minute mai târziu, cu un gol absolut superb din colțul careului.

Lewandowski a aruncat în aer finalul de meci, reușind egalarea în minutul 84, iar speranțele erau reaprinse în tabăra poloneză. Nu a fost să fie totuși, iar Viktor Claesson a marcat golul victoriei polonezilor în minutul 90+4.

Astfel, Suedia a câștigat Grupa E, urmând a juca în optimi contra uneia din ocupantele poziției a 3-a din grupele A, B , C sau D, partidă care se va juca la Glasgow, pe 29 iunie (ora 22.00).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri