Caută
Close this search box.

Turcan: România pierde anual peste 1 miliard de euro de la bugetul public de sănătate, prin tratarea bolilor cauzate de poluarea aerului

Eurostat a clasat România pe lista statelor cu cele mai poluate oraşe din Uniunea Europeană și pierdem anual peste 1 miliard de euro de la bugetul public de sănătate, pentru tratarea bolilor cauzate de poluare, a afirmat Raluca Turcan, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm mentalitatea care să sprijine regândirea politicilor de transport public de către autorităţi, pentru adoptarea mobilităţii urbană zero-emisii, a scris ministrul Muncii într-un mesaj postat pe pagina persoablă de Facebook.

„Bunăstarea oamenilor e în strânsă legătură cu sănătatea planetei, iar un mediu mai curat înseamnă și un viitor mai sigur pentru noi și generațiile ce vin. Una dintre componentele PNRR ce revin Ministerului Muncii se concentrează pe înființarea întreprinderilor sociale în zona economiei verzi, tocmai pentru a investi în dezvoltarea durabilă”, spune Raluca Turcan.

Iată ce soluții propune ministrul Muncii pentru o viață mai bună, pe o planetă mai curată:

acțiuni de plantare sau de ecologizare

colectarea selectivă a deșeurilor

printarea doar a documentelor esențiale

utilizarea tot mai rar a pungilor de plastic, alegând sacoșele textile în schimb

utilizarea unui mijloc de transport ecologic ori de câte ori situația o permite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri