Caută
Close this search box.

UEFA amenință Londra: Finala EURO 2020 ar putea fi mutată în Ungaria

UEFA amenință că va muta finala EURO 2020 în Ungaria dacă guvernul britanic nu introduce o excepție de la carantină pentru circa 2.500 de oficiali.

La ora actuală, semifinalele și ultimul act al turneului final sunt programate să se desfășoare pe Stadionul Wembley din Londra, însă forul european își evaluează opțiunile pe fondul restricțiilor de protecție sanitară din Marea Britanie.

UEFA s-a arătat gata să mute finala dacă orașul-gazdă se regăsește sub restricții care împiedică participarea fanilor, a oficialilor și a invitaților VIP la meci, transmite Daily Mail.

Potrivit The Times, miniștrii britanici iau în calcul să introducă o excepție pentru ca oficialii UEFA și FIFA, politicienii, sponsorii și alte categorii de persoane să nu mai fie nevoite să stea în auto-izolare.

Citește și: Angajament de susținere, la Iași: Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară prinde viață

În prezent, se impune o izolare de 10 zile pentru persoanele care sosesc în Regatul Unit din zone aflate pe lista portocalie sau cea roșie, iar la ora actuală aproape fiecare țară calificată la EURO este pe lista portocalie a autorităților britanice. Singura excepție este Turcia, care se află pe lista roșie.

Anglia s-a regăsit într-o situație similară când a fost vorba despre finala Champions League 2021, care a fost câștigată de Chelsea în dauna celor de la Manchester City.

Meciul fusese programat să se desfășoare la Istanbul, însă a fost mutat din cauză că Turcia a fost plasată pe lista roșie a Regatului Unit, ceea ce ar fi însemnat că efectuarea de călătorii ar fi fost permisă doar în circumstanțe excepționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri