Caută
Close this search box.

A murit Gheorghe Bălăşoiu, pensionarul cu cea mai mare pensie din România

gheorghe bălăşoiu

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, a murit astăzi, în jurul orei 5.00, la 73 de ani, informează Argeș News. Bălășoiu a avut cea mai mare pensie din România, anul acesta ridicându-se la suma de 78.634 de lei.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost șef al Penitenciarului Colibaşi. În anul 2005, înainte de a ieși la pensie, Bălășoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.

Pentru ca venitul pentru ultima luna de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunțat la concediul de odihnă din ultimul an și a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări și concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei.

Așa a ajuns în anul 2017, la o pensie de peste 34.000 de lei. Ulterior, în urma legilor date de PSD, pensia sa a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 de lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri