Caută
Close this search box.

Emoţionant. La 46 de ani, o mare gimnastă a spus adio sportului, concurând la Olimpiadă!

mare gimnastă

Oksana Chusovitina (46 de ani) a devenit cea mai în vârstă gimnastă din istoria Jocurilor Olimpice! Sportiva care reprezintă Uzbekistan a bifat a opta apariție la Olimpiadă.

După evoluția din calificările la sărituri, Oksana Chusovitina a scris istorie la Tokyo și a fost ovaționată la scenă deschisă. Adversarele sale s-au grăbit să imortalizeze momentul, iar cea mai vârstnică gimnastă care a concurat vreodată la Jocurile Olimpice nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a izbucnit în lacrimi.

Prima participare a Oksanei Chusovitina la JO datează din 1992, când reprezenta Uniunea Sovietică. De-a lungul carierei a mai concurat pentru Germania, iar la această ediție a evoluat sub steagul Uzbekistanului, țara sa natală.

2 medalii olimpice are în palmares Oksana Chusovitina: în 1992, aur pe echipe (URSS), și în 2008, argint (Germania).

Chusovitina a bătut un record vechi de peste 100 de ani. În 1920, Lucien Demanet din Franța concura la Jocurile Olimpice la 45 de ani.

Înaintea startului competiției de la Tokyo, gimnasta din Uzbekistan a anunțat totuși că ediția din acest an este ultima a Jocurilor Olimpice la care va mai lua parte: „Corpul și mintea o simt și știu pentru prima dată în viața mea că e timpul să mă retrag”, a recunoscut Chusovitina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri