Caută
Close this search box.

Marius Niculae, Cătălin Munteanu şi Vasile Maftei, şcoală de fotbal cu antrenamente individuale

Marius Niculae, Cătălin Munteanu şi Vasile Maftei

Foştii fotbalişti Marius Niculae, Cătălin Munteanu şi Vasile Maftei au anunţat că au deschis o şcoală de fotbal, în care tinerii jucători legitimaţi la alte cluburi sportive pot lucra individual, atât din punct de vedere tehnic, cât şi fizic.

Copiii şi tinerii fotbalişti vor avea posibilitatea, în cadrul cursurilor şcolii Advanced Performance Football, să lucreze individual cu foştii jucători, în timp ce de pregătirea fizică se va ocupa Constantin Niculae, fost preparator fizic la Dinamo, tatăl fostului fotbalist dinamovist.

„Este un proiect unic în România, se va lucra suplimentar în fotbal cu fiecare copil, ceea ce nu se întâmplă la academiile de fotbal, pentru că echipele sunt formate din prea mulţi jucători.

În cadrul proiectului nostru, vor fi grupe de câte patru-şase jucători, iar noi le vom explica copiilor tehnicile pentru poziţiile pe care am jucat noi şi le vom împărtăşi din experienţa noastră.

Adică eu voi lucra cu atacanţii, Cătălin Munteanu cu mijlocaşii, iar Vasile Maftei cu fundaşii. Vor mai veni ca antrenori de portari Răzvan Stanca şi Florin Matache. Vor mai veni şi alţi foşti fotbalişti, pentru a împărtăşi din experienţa noastră.

Pe parte fizică, se vă ocupa tatăl meu, Constantin Niculae, care are o experienţă foarte mare în acest domeniu şi s-a văzut rezultatul la mine. Va fi un antrenament pe săptămână, iar un pachet va conţine patru şedinţe.

După aceasta, o să facem un raport fiecărui copil în parte. Antrenamentele se vor face pe terenul ‘Piţi Varga’, de la Dinamo, şi pe terenul sintetic acoperit, din baza ‘Ilie Năstase şi Ciprian Marica’, cu aceste două baze avem semnate contracte.

Ideea mi-a venit de la nepotul meu, care este la o academie de fotbal şi am văzut că se antrenează la grămadă, ceea ce nu este OK, pentru că, dacă un copil nu este îndrumat corect, va trebui să recupereze mai târziu. Şi cei mai mulţi între 15 şi 19 ani să lasă de fotbal tocmai din această cauză, pentru că nu sunt îndrumaţi de la început”, a declarat Marius Niculae.

Cătălin Munteanu a afirmat că ideea de a începe un astfel de proiect i-a venit atunci când a început să lucreze individual cu băiatul său, apoi a pus bazele şcolii cu Marius Niculae:

„Anul trecut, în pandemie, stând foarte mult acasă, am început să lucrez împreună cu băiatul meu cel mare şi să facem individualizare, zi de zi. Şi mi-am dat seama că este mare nevoie de acest lucru.

Apoi, m-am văzut cu Marius Niculae, acum câteva luni şi, din vorbă în vorbă, mi-a spus de ideea lui, cu acest proiect, şi aşa am ajuns să facem acest program unic, foarte bine organizat, să fie ceva ce nu s-a mai întâlnit până acum”.

Fostul fotbalist Vasile Maftei a spus că jucătorii tineri au nevoie să-şi perfecţioneze stilul, prin activităţi individuale.

„Trebuie să facem ceva pentru aceşti copii, pentru că, la echipele la care activează, nu pot perfecţiona anumite situaţii, tehnica individuală, şi nu pot avansa foarte mult. Au nevoie de susţinere şi din experienţa noastră, trebuie să îi ducem mai sus”, a afirmat fostul jucător.

Constantin Niculae a lucrat individual, în ultima perioadă, pe partea fizică, cu jucătorul Alexandru Ioniţă II, suspendat din activitate, în urma unor proceduri neacceptate de regulamentul antidoping:

„Era destul de afectat de ceea ce s-a întâmplat. A fost afectat de faptul că nu s-a putut pregăti pe partea fizică, este cea mai grea parte. Lucrăm în etape, până în septembrie, când este posibil să i se ridice suspendarea.

Individualizarea este necesară la toate sporturile, pentru că performanţa nu se face în masă, fiecare individ are particularităţile lui şi trebuie dezvoltate în funcţie de fiecare individ în parte”.

Advanced Performance Football este concepută ca fiind un afetr-school, pentru copiii care activează în cadrul cluburilor de fotbal, înscrierile putând fi făcute pe site-ul advancedperformancefootball.ro, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri