Caută
Close this search box.

Autostrada care leagă Atena de nordul țării a fost închisă din cauza incendiilor

Grecii au continuat să lupte cu flăcările pentru a treia noapte consecutiv.

În nordul capitalei Atena, incendiile de vegetație au crescut din nou în intensitate pe fondul condițiilor meteo: 40 de grade Celsius și vânt puternic. Un uriaș zid de flăcări și fum amenință suburbiile Capitalei și sute de persoane au fost evacuate de urgență.

Principala autostrada care leagă Atena de nordul Greciei și drumul național pe aceeași ruta au fost închise, ca măsură de precauție. Premierul Mitsotakis a decretat alertă roșie în 6 regiuni și a transmis un nou apel populației să respecte recomandările autorităților.

În mai multe sate din regiunea Peloponez, mulți oameni au refuzat totuși să-și abandonze bunurile și au rămas să lupte cu flăcările.

Guvernul a anunțat ajutoare de 6 mii de euro pentru cei care și-au pierdut locuințele în flăcări. Situție dramatică și pe insula Evia de unde peste 600 de persoane au fost evacuate noaptea trecută, iar flăcările amenință acum stațiunea Agia Anna.

În toată Grecia sunt aproape 100 de incendii active, majoritatea care ard necontrolat, potrivit TVR.

De marți, până acum, sute de localități au fost evacuate, mulți oameni și-au pierdut locuințele și mii de hectare de vegetație au fost făcute scrum. Cel puțin până luni autoritățile au interzis accesul în păduri și parcuri naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri